Anestezi Ve Reanimasyon

Hastaların cerrahi işlemlerinde, ameliyat sürecinde ve sonrasında ağrı duymamasını, yapılan işlemler sırasında ve sonrasında hastanın konforunu sağlamak üzere geliştirilmiş bir dizi tıbbi uygulamayı içeren bilim dalının adıdır.

Anestezi, kelime anlamı olarak “hissizlik, duyusuzluk” demektir. Bu duyuların ortadan kaldırılmasından dolayı ameliyatlar hasta için ağrısız ve hatırlanamayan anlardır. Ancak anestezi sürecinde, solunum ve dolaşım gibi yaşamsal fonksiyonlarınız da  kontrol altında tutulmaktadır.

Anestezi Uzmanımız;

Ameliyattan önce: Sizin sağlık durumunuzu inceler. Sizi odanızda ziyaret edip, yapacaklarını anlatır ve sorularınızı cevaplandırır. Yapılmasını istediği muayene, tedavi ve bakımı salık verir. Anesteziden önce size gereken ilaçları yaptırır. Muayenelerin sonucuna ve hastalığınıza göre size en uygun anestezi yöntemini seçer.

 

Ameliyat süresince: Ameliyatta ağrı duymamanız için gerekli ilaçları verir, kalbinizin ve akciğerlerinizin düzenli çalışmasını kontrol eder, bunların ve diğer organlarınızın iyi bir şekilde çalışması için gerekli tedavileri yapar, serum, kan ve diğer ilaçları verir. Ameliyat boyunca anestezistiniz sizinle birliktedir ve sizin en yakın koruyucunuz, bütün varlığınızın bekçisidir. Başınızda anestezistiniz varken cerrahınız sizin bakımınızın emin ellerde olduğunu bilerek, bütün dikkatini kendi işine verir.

 

Ameliyattan sonra: Anestezist sizi yalnız uyutmakla değil, aynı zamanda uyandırmakla da görevlidir. Onun diğer önemli bir işi de ameliyatta aldığınız ilaçların etkisinden kurtulmanız, ameliyattan sonra da ağrı duymamanız ve sağlıklı kalmanız için gerekli bakım ve tedavilerin hazırlığını yapmak ve bunları uygulatmaktır.

 

Hastanemizde Anesteziyolojik olarak verilen hizmetler:

1.GenelAnestezi:
Eğer hasta anestezi altında tamamen şuursuz ise buna “Genel Anestezi” denir. Genel anestezi için pek çok ilaç kullanılır. Bunlar damara verilen ilaçlar olduğu gibi, oksijen ile birlikte kullanılan gazlar da vardır. Her hastanın özelliğine göre gerekli ilaçlar seçilmektedir.

2.BölgeselAnestezi:
Vücudun bir kısmının; ( kol, bacak, göğüs vs. ) iğne yapılarak uyuşturulmasına “Bölgesel Anestezi” denilir. Bunun da spinal, epidural, sinir bloğu gibi çeşitleri vardır.

3.LokalAnestezi:
Küçük cerrahi girişimlerde sadece girişimin yapıldığı kısım uyuşturulur. Uyuşturma işlemini ameliyatı yapacak olan doktorunuz yapabilir, ancak yaşamsal fonksiyonlarınızın takibi veya sakinleştirilme gereksinimi doğduğunda anestezi doktorunuz yine yanınızda olacaktır.

4.Sedasyon:
Bazan sadece hafif yatıştırma yada uyutma şeklinde bir işlem de yeterli olabilir. Bu tip durumlarda gerekli ilaçlarla anestezist hastaya yardımcı olur. Korkuları gidererek yada uyutarak hastamızı hazırlar.